Архитект Дучев: СО разиграва фарс с търсенето на друг терен в „Гео Милев
Архитект Дучев: СО разиграва фарс с търсенето на друг терен в „Гео Милев / снимка: БГНЕС
Архитект Дучев: СО разиграва фарс с търсенето на друг терен в „Гео Милев"
75914
Архитект Дучев: СО разиграва фарс с търсенето на друг терен в „Гео Милев"
  • Архитект Дучев: СО разиграва фарс с търсенето на друг терен в „Гео Милев"

Столична община разиграва фарс с търсенето на друг терен, който да отговаря на условията на мястото в столичния квартал „Гео Милев", където частна фирма имаше намерение за строеж на жилищен блок върху бивша детска площадка. Това коментира пред Дарик собственикът на фирмата архитект Венцислав Дучев.

По думите му общината обявява процедура по търсене на сходен терен от година и половина, но до този момент няма адекватно предложение.

„В края на август миналата година Фандъкова направи някаква работна група, в която имаше някакви общински съветници, както и представители на протестиращите граждани. Фарсът се състои в следното, а и той се прави заради тези граждани - да се каже, че всички сме зад тях, но реално не се предприемат никакви действия. След два-три месеца безсмислени разговори в крайна сметка ни предложиха едни терени, които бяха отчайващи и като местоположение, и като площ, и като възможност за застрояване. Местата бяха в - „Подуяне", „Редута", „Христо Смирненски" и „Слатина". Нищо общо с „Гео Милев" и въобще с терените и местата, където има жилищно строителство. Истината е, че не търсят нищо, не са входирали нищо, не са взели никакво решение", категоричен беше
Дучев.