Полицията задържа убиеца на бизнесмена от Своге Красимир Гочев-Шмид
Полицията задържа убиеца на бизнесмена от Своге Красимир Гочев-Шмид / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Задържан е убиецът на бизнесмена от Своге Красимир Гочев-Шмид. Арестът е станал преди около месец, а на софиянеца Михаил Туцов вече са повдигнати обвинения за предумишлено убийство и незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

Туцов е осъждан за изнудване и има криминални регистрации за автокражби. В момента той се намира в ареста.

Разследващите са достигнали до извършителя след като са установили типа на оръжието. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и окръжният прокурор на София Наталия Николова, които повече от месец след ареста изненадващо решиха да дадат изявление пред медиите, обясниха, че Туцов е физическият убиец на бизнесмена от Своге, но поръчителите все още се разследват.

По думите на главния секретар мотивите за убийството са „съвместни търговски отношения от миналото, от криминалния сектор”.

Красимир Гочев беше убит пред дома си в Своге на 20 май около 22.00 ч. След разстрела му се заговори, че той е имал много врагове, а поръчители на нападението може да са от една страна обявеният за общоевропейско издирване Йосиф Йосифов-Йоско Костинродския и от друга известният ромски бос Любомир Илиев-Къдравия.

От МВР и прокуратурата обаче към момента не потвърждават тази информация. Стана ясно, че самият Михаил Туцов отрича той да е извършител на убийството и твърди, че дори не е бил на мястото на покушението.