Марешки иска общински имот в двора на Окръжна болница, изтекла пазарна оценка бави разрешението
Марешки иска общински имот в двора на Окръжна болница, изтекла пазарна оценка бави разрешението / Dariknews.bg

Пазарната оценка на имот, който се намира в двора на Окръжна болница и който фирма, близка до бизнесмена Веселин Марешки иска да купи, е изтекла. Поради тази причина на днешното си заседание комисията по собственост и стопанство към варненския общински съвет не разгледа казуса с имота и не изслуша мотивите на лицензирания оценител.

Имотът е оценен на 268 020 лв. без ДДС, но тъй като пазарната оценка е изтекла е необходимо да бъде направена нова. Давността на пазарната оценка е шест месеца.  Едва след като се направи нова оценка, комисията по собственост и стопанство ще изслуша лицензирания оценител, след което при положително становище казусът ще се разгледа на сесия на общинския съвет.

Върху имота, който се намира в двора на Окръжна болница, има изградена постройка, която е притежание на „Варнафарма холдинг“. Управител на фирмата е съпругата на Веселин Марешки – Светлана Марешка. Още през 2011 г. статутът на имота бе сменен с одобрение на варненския общински съвет от публична общинска на частна общинска собственост.

По този начин имотът може да се продаде, след като се получи разрешение от варненския общински съвет. Управителят на ДКЦ 4 Варна, което се намира в непосредствена близост до въпросния имот, изрази недоволството си от бъдеща продажба на имота с писмо до председателя на комисията по собственост и стопанство.