Снегът затвори прохода Шипка
Снегът затвори прохода Шипка / БГНЕС, архив

Един от основните проходи свързани с област Стара Загора - Шипка е затворен заради снеговалеж. Снегът там вече е близо метър и продължава да вали, съобщиха за Дарик от Областното пътно управление в Стара Загора.На закъсалите в районна се оказва съдействие от екипи на служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

Затворен временно е и пътят Ветрен-Зимница.

Автомагистрала „Тракия" на територията на областта е отворена. Пътищата обаче са мокри и от Областното пътно управление съветват шофьорите да карат внимателно.

На територията на община Стара Загора няма сигнали за бедстващи хора, въпреки студеното време, силния вятър и дъжда, съобщиха от дежурния център. Сигналите за паднали дървета от сутринта са обработени и дърветата са отстранени.

Все още не е възстановено електричеството в селищата от община Казанлък - Шипка, Крън, Шейново, Бузлуджа. Ток няма и в села от община Братя Даскалови - , Горно Ново село, Долно Ново село, Малко Дряново, съобщиха от EVN.

Дружеството обаче е създало организация като общият брой на мобилизираните екипи е над 50. В дружеството е създаден и Кризисен щаб с цел координаране на действията по възстановяване на електрозахранването.