Река Хасковска преля. Зеленчуковият пазар, кръстовища и улици под вода
Река Хасковска преля. Зеленчуковият пазар, кръстовища и улици под вода / Darik News

Възлови кръстовища в центъра на областния град Хасково са под вода и трудно проходими. По улиците вече има закъсали автомобили. Реката е преляла в района до Зеленчуковия пазар. За наводнени жилища съобщават от района на бул. Освобождение.

Река Хасковска преля Зеленчуковият пазар кръстовища и улици под вода
netinfo

Преди час река Хасковска e излязля от коритото си в централната градска част. От общинската администрация обясниха, че преливането е станало, когато нивото на реката се е изравнило с отводнителните шахти. Оттам допълниха, че са изкарали наличната тежка техника за отводняване на къщи и дворове.

Река Хасковска преля Зеленчуковият пазар кръстовища и улици под вода
netinfo

Към момента изсипалият се дъжд в града вече подминава 90 литра на квадратен метър. Пороят остави без интернет и кабелна телевизия част от абонатите в областния град. В региона най-тежка е обстановката в община Хасково, критична е и в община Димитровград, където в две села- Добрич и Върбица и два крайни квартала- Марийно и Млада гвардия евакуират хора. Под вода са Околовръстният път и складовата зона. Пред преливане са и два язовира- край село Бряст и западно от с. Странско.

Реката е преляла и в хасковското село Клокотница, а центърът му е под вода. Спешно са били евакуирани хората от три къщи, съобщи кметът му Евгений Трендафилов.

В село Въгларово жена е била евакуирана с лодка. Овчар със стадото си е бил спасен от Четвърти стопански двор в областния град. В селата Конуш и Гарваново обстановката също е сложна- заляти са дворове и се отводняват къщи. Бедстващи хора в региона няма, информират от областната пожарна служба.