Хората от село Жълтеш благодарят на фирма ВиК - Габрово
Хората от село Жълтеш благодарят на фирма ВиК - Габрово / 100 вести

От името на жителите на кметство Жълтеш благодаря на екипите на ВиК, които работиха до късно вечерта в четвъртък по отстраняване на авариите, за да не останат хората без вода. Това заяви кметският наместник на Жълтеш Тодорка Венкова пред вестник "100 вести".

Тя обясни, че повече от две седмици една част от селата в кметството са нямали редовно водоподаване от местния резервоар, защото имало много аварии във водопроводната мрежа.

„В четвъртък авариите бяха на много места и независимо че дъждът не спря да вали през целия ден, екипите на ВиК не спряха да работят от сутринта до 21 часа. А това е важно, защото като изтече водата от резервоара жителите на Жълтеш остават без вода.

Затова искам да благодаря на хората, които и в дъжда не престанаха да работят, за да отстранят повредите и да не оставаме без вода“ - заяви кметският наместник на Жълтеш Тодорка Венкова.

Водещата статия на "100 вести" е свързана с обстановката в Габрово след валежите в четвъртък. "15 часа дъжд - 12 сигнала за помощ" - алармира изданието.

В "100 вести" може да се прочете информация за новата книга, в която уникалния музей "Дом на хумора и сатирата" е включен като един от българските национални символи.