С панихида и кръгла маса почитат жертвите на катастрофи
С панихида и кръгла маса почитат жертвите на катастрофи / netinfo
С панихида и кръгла маса почитат жертвите на катастрофи
75786
С панихида и кръгла маса почитат жертвите на катастрофи
  • С панихида и кръгла маса почитат жертвите на катастрофи

С панихида и кръгла маса в Разград ще бъде почетена паметта на загиналите при катастрофи – това реши работна група към Областна администрация днес. Тя бе ръководена от заместник-областният управител Иван Борисов.

В нея участваха представители на: Пътна полиция, Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, СБА, Българската асоциация на пострадали при катастрофи, РИО на МОН и Центъра за спешна медицинска помощ. В дискусията се включи и архиерейският наместник отец Георги, който на 16 ноември от 10,30 ч. ще отслужи в църквата „Св. Николай Мирликийски“ панихидата, упоменавайки имената на всички загинали от началото на годината при пътни инциденти. Предвижда се подобен ритуал да бъде изпълнен и от районния мюфтия.

Два дни преди панихидата – на 14 ноември - ще се проведе кръгла маса на тема „Безопасност на движението по пътищата – споделена отговорност“.

В навечерието на деня за почитане паметта на загиналите в катастрофи ще се проведат и демонстрации на безопасно движение на пешеходци по пресичане на улици, както и ще се разпространят материали, свързани с безопасността на движението.

Световният ден за почитане паметта на загиналите при катастрофи се отбелязва всяка трета неделя от месец ноември.