Назначават 7 нови служители в дирекция Местни данъци
Назначават 7 нови служители в дирекция Местни данъци / DarikNews.bg

Седем нови служители да бъдат назначени в общинската дирекция „Местни данъци и такси”. Това решиха на днешното си заседание съветниците от временната комисия структури и общинска администрация. Решението е по предложение на кмета Иван Портних.

Назначенията ще влязат в сила от 1 януари 2015 г., като двама от служителите ще бъдат юрисконсулти, а останалите ще отговарят за събираемостта на данъците. Директорът на дирекция „Местни данъци и такси” Красимир Колев коментира, че увеличението на щата се налага, тъй като настоящата бройка от служители е недостатъчна.

„В момента в дирекцията работят 24 човека. 50% от приходите в бюджета на Варна идват именно от местните данъци. Събираемостта ни от началото на годината е близо 40%. Има стари задължения отпреди 5 години, които все още не са събрани именно заради малката численост на щата”, обясни Колев.

Татяна Парушева от движение „Нашият град” предложи на тримесечие директорът на дирекция „Местни данъци и такси” да дава отчет за свършената работа, за да се види ефективността от решението за увеличение на щата.

Съветниците от комисията по структури и общинска администрация одобриха и новата организационна структура на общинското предприятие „Комплекс за детско хранене”.