Клуб „Зрител” с премиера на сливенска сцена
Клуб „Зрител” с премиера на сливенска сцена / netinfo

„Гостилничарката” на Карло Голдони е премиерното заглавие, което тази вечер ще представи Програмата за изграждане на театрални аудитории Клуб „Зрител” на сливенския драматичен театър. Актьори са ученици от Природо-математическата гимназия „Добри Чинтулов”, режисьор на постановката e Мария Атанасова.

Дългосрочната инициатива на театъра Клуб „Зрител” е дело на  режисьорите Добромир Цветков, Мария Атанасова и учителя по литература Михаил Ненов.

В класическата пиеса от ХVІІ век – „Гостилничарката” на Карло Голдони, с   методите на гротеската, в нейния съвременен прочит се дискутира суетата на човешкия характер. „Идеята е да се осмеят суетите, които ни карат да се чувстваме самовлюбени, самодоволни и нахакани и да видим как те провалят най-искрените ни копнежи”, казва режисьорът Мария Атанасова.

 

В спектакъла участват десетокласничките Василена Маринова, Мирела Тонева, Невена Маринова, Савина Кутева, Теодора Андреева, един запален театрален зрител - Павлин Пенков и младият актьор Димитър Костадинов.