Нощ на фотографията в Пловдив
Нощ на фотографията в Пловдив / снимка: Getty Images
Нощ на фотографията в Пловдив
75766
Нощ на фотографията в Пловдив
  • Нощ на фотографията в Пловдив

За първи път в Пловдив се провежда Нощ на фотографията, като заключителен етап на Международните фотографски срещи. Програмата е разделена на две, а първата част, ще бъде открита тази вечер в 19.00 часа, и ще представи изложби в четири галерии в квартал Капана.

Огромни фотографии, показващи човешкото лице на ММА бойци, ще бъдат изложени в галерия А+. Фотографските изложби в Капана са по проект на доц. Никола Лаутлиев, председател на „Пловдивско фотографско средище”, който е избрал двама автори реализиращи своята креативност в Европа и двама фотографи от селекцията на „Фестивала на модния дизайн и фотографията” за 2014 г. в Хюер, Франция.

В галерия „Лаутлиев“ ще бъде представена изложбата на Стефан Милев, който живее и работи в Франкфурт на Майн, Германия. Българката Мина Игнатова, която живее и работи в Париж, ще гостува на галерия Cache Atelier. Бирте Пийонтек от Ванкувър, Канада, ще представи проекта си „Мимезис” в галерия Point-blank, а швейцарката Мари Риме гостува на галерия „Ластици“ с проекта си „Ризници“.

Нощ на фотографията, представяща атрактивна мултимедия, е по идея на Соня Станкова. През втората част, пловдивчани ще могат да видят мултимедийна презентация на снимки на петнадесет български и чуждестранни участници, като хърватката Саня Бутерин, сърбина Воислав Пещерас, журналиста Георги Папакочев, Милан Христев и други. Събитието започва от 20.30 часа в клуб “Библиотеката“.

Повече за цялата програма, ще чуете в интервюто с фотографа Соня Станкова.