В Стара Загора представят мащабно умалени модели
В Стара Загора представят мащабно умалени модели / Dariknews.bg, архив

Стара Загора ще е домакин на третото издание на изложбата за мащабно умалени модели Stara Zagora Model Show. Тя ще се проведе днес и утре в Регионалната библиотека „Захари Княжески" като в събота ще е отворена за посетители от 11,00 до 17,00 часа, а в неделя от 10,00 до 16,00 часа.

Тази година, класираните млади моделисти до 14 годишна възраст, ще получат по един модел от наградния фонд. За всички останали са предвидени сертификати за участие и уникални отличия.

Освен показаните модели, всеки ще има възможност да разговаря с по-напредналите моделисти, да получи информация за различните техники на изработка, както и да се запознае отблизо със съдържанието на един комплект за сглобяване и различните му елементи. Традиционно ще бъде организиран и детски кът за моделизъм.

Подробна програма и информация за изложбата са публикувани сайтовете на организаторите www.scalemodels-bg.com и www.papermodels-bg.com

Изложбата се организира със съдействието на Община Стара Загора и Регионална библиотека "Захарий Княжески", Стара Загора.