С творчески рекорд се завърна Колорит от Евора
С творчески рекорд се завърна Колорит от Евора / kolorit.pleven

Творческият екип на арт школа „Колорит" се завърна от успешно участие в 15-тата Международна среща на младежкото изкуство „Евора 2014" в Португалия.

Школата постави творчески рекорд, като от основаването на конкурса до тазгодишното му издание спечели 15 последователни Специални награди за колекция и постоянно беше сред 10-те най-добри школи в света и участник във всички международни пленери в града - музей Евора.

Това донесе на „Колорит" и на нейния ръководител Майя Ананиева Специалната почетна награда за най-успешно представяне през всичките години от учредяването на форума.
Наградите на школите - победители и индивидуалните награди от конкурса за рисунка, предшестващ пленера бяха връчени тържествено от Кмета на град Евора и Директора на отдел „Култура" в Церемониалната зала на кметството. Така стартира международната арт надпревара.

В продължение на една седмица участниците от България, Китай, Египет, Словения, Черна Гора, Русия, Украйна, Сърбия, и Португалия рисуваха старата архитектура на град Евора и старинното селище Монсараш, участваха в редица арт събития и в проекта „Да опознаем Португалия", който ги отведе в неповторимата атмосфера на Лисабон, Обидуш, Назаре, Батая и Фатима.

Създадените по време на пленера творби по традиция бяха показани в изложба на открито на известния площад „Жиралдо" - една от емблемите на града-музей. На закриването на международния форум всички участници бяха облечени в своите национални носии. На Гала вечерята бяха връчени наградите на победителите.

С творчески рекорд се завърна Колорит от Евора
netinfo

Плевенските участници Християна Дечева - 13 г. и Мирослав Вълчев - 17 г. получиха Специални отличия за интересно пресъздаване на пейзажи от Монсараш. Целият екип получи Дипломи за отличното си представяне в „Евора 2014".

На предстоящото откриване на новия творчески сезон на арт школа „Колорит"ще бъдат тържествено връчени и индивидуалните награди от Португалия - златен медал за Ана Танова, сребърен медал за Рая Стоянова и почетни дипломи за Десислава Цочева, Кристина Михалова и Мирослав Ангелов.