Тържествено заседание на Общинския съвет
Тържествено заседание на Общинския съвет / Дарик Сливен, архив

Тържествено заседание на Общински съвет – Сливен по повод празника на града – Димитровден, започва в 10,00 ч. в зала „Май”. По традиция ще бъдат обявени имената на носителите на наградите и почетните отличия на града за 2014 година. Церемонията, на която наградите ще бъдат връчени на лауреатите ще се състои утре, събота, 25 октомври, от 18,00 ч. в голямата зала на ДТ „Ст. Киров”.

Днес, 24 октомври, сред събитията по повод празника на Сливен са – в 11,30 ч. в зала „Май” представяне дарения личен архив на писателя Цончо Родев на библиотека „Зора”, със специалното участие на съпругата на твореца Надежда Родева.

От 12.00 до 16.00 ч. в изложбена зала „Сирак Скитник” ще се проведе уъркшоп „Комикс” за отличените в конкурса „Аз и моят град” с участието на художниците от СБХ – Петър Станимиров, Румен Статков и др.

В 17,00 ч. в Регионален исторически музей – Сливен ще бъде открита изложба за текстилното производство по повод 180 години българска индустрия. Ще бъде представян и султанския ферман за фабриката на Добри Желязков.

В 18.00 ч. Галерия „Йордан Кювлиев” е домакин на изложбата на носителя на наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” Тодор Терзиев - „Светогорски пристанища”.