Предупреждават за силен вятър
Предупреждават за силен вятър / Sofia Photo Agency, архив

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология - филиал Варна от днес – 23 октомври над страната ще премине студен фронт. С навлизането му се очакват локални валежи между 15 и 30 л./м2  на отделни места до 40-50 л./м2  в периода до 26 октомври включително.  В събота на места в Североизточна България, предимно по поречието на Дунав, в Лудогорието и районите на Предбалкана, дъждът ще преминава в сняг. В началото на почивните дни ще духа и силен на моменти бурен североизточен вятър.

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка от община Добрич предупреждават, че съществува опасност от падащи предмети, дървета, сухи клони и ламарини, затова е препоръчително хората да се движат далеч от сгради, електрически, осветителни стълбове и дървета. На водачите на МПС също се препоръчва да спират автомобилите на открито място, отдалечено от електропроводи, осветителни стълбове и дървета.

Добре е да се затворят прозорците на домовете и офисите, а от балконите да се отстранят всички неукрепени предмети, като антени, саксии и др. Препоръчително е още при бурен вятър да не се предприема излизане от домовете, ако това не е наложително.