Облачно и с валежи до края на седмицата
Облачно и с валежи до края на седмицата / Dariknews.bg

Лошото време, което е обхванало страната, няма да подмине и Варна. Валежи от сняг не се очакват, но за сметка на това до идния понеделник се очаква облачно време с валежи от дъжд и силен вятър. Това каза пред Дарик дежурният синоптик на НИМХ-Варна Искрен Куюмджиев.

Довечера времето във Варна  ще е облачно, като са възможни превалявания от дъжд. Вятърът ще е умерен до засилен от югоизток и през нощта постепенно ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Минималната температура за Варна ще е 8 градуса.

Утре също се очаква да е облачно, като временно намаление на облачността ще има в южните райони на страната. В Северна България е възможно да превалява. Вятърът ще се усили и ще се ориентира от север-североизток.  Максималната температура ще е 14 градуса. Привечер облачността ще се увеличи и от север ще започне да вали. Вълнението на морето сутринта ще е 3 бала, но през деня от север ще се усилва. Температурата на морската вода ще е от 16 до 18 градуса.

В събота ще е облачно и с валежи от дъжд. Вятърът в северните райони ще е бурен. Максималната температура ще е 13 градуса, а минималната 5 градуса. Очаква се повишение на морското ниво, като за Варна то ще е + 0,55 метра. Вълнението на морето ще е около 5 бала.

В нощта срещу неделя също ще е облачно, като са възможни валежи от дъжд. През деня валежите постепенно ще спрат, като ще продължи да духа умерен до засилен североизточен вятър. Минималната температура ще е 5 градуса, а максималната 11 градуса.

В понеделник ще е предимно облачно, възможни са валежи. Вятърът ще е умерен до засилен от север-североизток. Температурите ще останат без промяна.