Калфин: Ситуацията в страната предполага широка коалиция и с БСП
Калфин: Ситуацията в страната предполага широка коалиция и с БСП / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

„Ние настояваме, че тази ситуация в държавата предполага за нас максимално широка коалиция, включително с участието на социалистическата партия".

Това заяви Ивайло Калфин от АБВ след края на консултациите с ГЕРБ, предаде БГНЕС.

Според Калфин една такава коалиция ще означава, че всеки поема част от отговорността, което всички трябва да направят за стабилизиране на държавата. Той обясни, че от АБВ държат на това, но няма как да предрекат резултатите от консултациите.

„По отношение на коалицията, по която от ГЕРБ имат отговорност и ще направят, разговорите продължават", каза още Калфин. Той заяви, че сега политиците правят това, което не се случи в предизборната кампания - уточняват политически позиции, прилики и разлики.

„Това, което е изключително важно за нас, е, че има изключително сериозни проблеми пред държавата, свързани с финансовата стабилност и предстоящата зима, които предполагат национално отговорни решения", посочи Ивайло Калфин.

От името на АБВ той призова всички политически сили в парламента да оставят за малко настрана партийните си програми и да потърсят това, което е важно за държавата поне до края на годината.