Селище на семейното здраве
Селище на семейното здраве / Дарик Сливен, Архив

Сдружение „Лекари на света” ще се включи в програмата за Празника на Сливен, Димитровден, с обществено събитие, организирано в рамките на Селище на семейното здраве под надслов „Правото на семейно планиране е фундаментално човешко право”.

Селището очаква своите посетители днес от 16.30 часа пред Военен клуб Сливен (при лошо време – във фоайето и малката зала на Военния клуб).

То ще предложи на гостите разнообразна артистична програма и полезна информация по здравни теми. В артистичната програма ще участват оркестър „Карандила Джуниър” с художествен ръководител Ангел Тичалиев, актьорът Димитър Марков, ВИГ „Монолог” при Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”, танцово студио „Борис Панайотов”, шоу на огнена група „Феникс” от  Козлодуй.

Част от артистичната програма е и ателие за изработка на декоративни лампи с Николай Табаков, което ще се проведе паралелно с информационната кампания от 16 до 19 часа.

С информационни павилиони ще участват Община Сливен , Регионална здравна инспекция – Сливен, Център за майчино и детско здраве, Българска асоциация по семейно планиране и Лекари на света.