Кметът: Завършва един амбициозен строителен сезон за Враца
Кметът: Завършва един амбициозен строителен сезон за Враца / Община Враца

Обиколка по обекти от строителната програма на община Враца направиха днес кметът инж. Николай Иванов и заместникът му по устройство на територията инж. Николай Йорданов. „В края сме на един строителен сезон, който беше много успешен за община Враца. Тази година строителната ни програма е амбициозна и включва основни ремонти на улици, строителство на детски площадки и паркове, и текущи ремонти,  в които се влагат милиони. Надяваме се да има още хубави дни, за да се завърши всичко в срок” – каза кметът на града.

Кметът: Завършва един амбициозен строителен сезон за Враца
netinfo

Първото място, което бе посетено, е завършващият основен ремонт на бул. „2 юни”, където днес се полага последният слой асфалт в участъка от пресечката с ул. „Ген. Леонов” до кръстовището с ул. „Екзарх Йосиф”. Работниците и проверяващите бяха единодушни, че ако се налага ще се работи до късно, но обектът ще бъде завършен, за да може утре да се възстанови движението на обществения транспорт и другите превозни средства по булеварда.

Кметът: Завършва един амбициозен строителен сезон за Враца
netinfo

Продължава работата по поставянето на плочките на новите тротоари, като се очаква те да бъдат готови до края на ноември. Екипи на строителите фирми „Пътинженеринг – М” и „Пътстройинженеринг” работят и по преасфалтиране на улиците „Екзарх Йосиф”, „Ген. Леонов”, „Околчица”, „Стоян Ц. Даскалов”и бул. „Демокрация”. До момента в строителството на бул. „2 юни” са вложени около 900 000 лева, а общо в обновяването на централните улици – 4.2 милиона лева.

Кметът: Завършва един амбициозен строителен сезон за Враца
netinfo

Почти е завършен основният ремонт на бившето гумено игрище. На мястото вече са готови две игрища – за футбол на малки вратички и за волейбол и баскетбол. В момента се монтират пейките за зрителите. Предстои поставянето на вратите, таблата и мрежата, която разделя двете игрища. Първите, които ще ползват двете игрища са участниците в Ученическите спортни игри за купата „Ротари 2014”. До момента за участие са се записали над 600 деца от училища в общината, а първите състезания са на 4 ноември. Строителството на новата спортна площадка е по проекта „Враца – привлекателно място за живеене” и се изпълнява от ДЗЗД „Ситистрой” – Враца.

Кметът: Завършва един амбициозен строителен сезон за Враца
netinfo

На 80 % е завършено строителството на новия парк в най-големия жилищен комплекс във Враца – „Дъбника”. Извършват се довършителни работи по сцената и трибуните на амфитеатъра, по сградата, в която ще има кафене, по озеленяването и напоителната система. „Това ще е едно от най-красивите места в града. Само дърветата в парка ще са над 6 000, ще има фонтани, зелени площи, места за отдих” – коментира инж. Николай Иванов. Изграждането му също е част от проекта на Общината „Враца – привлекателно място за живеене”. Построяването му бе възложено на ДЗЗД „Ситистрой” – Враца.

Кметът: Завършва един амбициозен строителен сезон за Враца
netinfo

Стартира и първият етап от дългоочаквания ремонт на стадион „Христо Ботев”. Спортни деятели припомниха, че стадионът е строен в периода от 1959 до 1965 г. и оттогава не е ремонтиран. Започнали са изкопните работи и поставянето на дренажна система в района на терена. Следващата стъпка е насипването на терена и обновяване на част от трибуните. Първият етап възлиза на 2.2 милиона лева и включва също саниране на административната сграда.

Последният обект, който посетиха инж. Николай Иванов и инж. Николай Йорданов бе ученическото градче, където се извършва текущ ремонт на уличната мрежа.