Асфалтират  улицата пред Общината и Съдебната палата
Асфалтират улицата пред Общината и Съдебната палата / Здравка Танева

В петък строителните заграждения на площада пред общината в Сливен ще бъдат демонтирани заради предстоящия празник Димитровден, като малък обем довършителни дейности ще бъдат изпълнени и след празника. В момента се асфалтира улицата пред общината и Съдебната палата. До Нова година основните дейности по проекта трябва да са завършени.

Корекцията по програма ИСПА от площада пред общината до бул. „Цар Симеон” е завършена. Тръбите са сменени и парите ще се искат обратно от изпълнителите „Булгейт“ и „Хидросистеми”, работили по предишния проект, казаха от общинското ръководство. Общината е осигурила и допълнителни 180 хил. лв. за подмяната на подземните комуникации от НТС до Розова градина.

Прокарва се и допълнителен водопровод по улицата, западно от сградата на общината, която се асфалтира за над 100 000 лева. След асфалтирането има слягане на пластовете от течащи води по канализационните и водоснабдителни тръби, има проблеми с шахтите и други места, които се разкопават, което води до допълнителни разходи.

 

Продължава смяната на подземните комуникации и до края на седмицата ще бъде завършена реконструкцията на канализацията и подмяната на водопровода от „Розова градина” до площад „Добри Желязков” през НТС. От следващата седмица в този участък ще се продължи по основния проект за изграждане на настилки, отводнителни съоръжения и останалите дейности, включени в проекта.