Камери и общинска охрана ще ни пазят в Капана
Камери и общинска охрана ще ни пазят в Капана / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив/

Камери и служители на общинска охрана ще следят за спазването на реда в пешеходната зона на Капана. Това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев, който днес даде начало на втория етап от разширяването на зоната за пешеходци.

До един месец трябва да бъде завършен ремонтът на ул. „Христо Дюкмеджиев“, която от няколко дни вече е изцяло затворена. Когато дейностите по нея бъдат завършени, тя ще стане шестата пешеходна улица в Капана. Скоро към списъка ще бъдат прибавени и „Загреб“, „Кожухарска“ и „Златибор“.

Улица „Йоаким Груев“, по която в момента движението е много затруднено, заради ремонта на „Христо Дюкмеджиев“, ще продължи да се използва от коли, но спирането и паркирането ще бъде забранено.

От 1 ноември в  „Капана“ се въвежда и т.нар. „зелена зона“.

След това само жители и собственици на имоти в квартала ще имат право да паркират автомобилите си в района. В „зелената зона“ ще може да се спира срещу 50 лв. на година, но само срещу издаден пропуск. Паркоместата в Капана са между 80 и 100, като до 20% от тях ще могат да бъдат ползвани и срещу служебен абонамент от 200 лв. на месец.

До момента има само 10 депозирани молби за издаване на пропуски, заяви Иван Тотев.