Отново търсят най-добрите рецитатори на възрожденска поезия
Отново търсят най-добрите рецитатори на възрожденска поезия / Радка Минчева, архив

За четвърта поредна година в Русе ще се проведе Конкурс по художествено слово за изпълнение на произведения от възрожденски автори. Преди финала в Деня на народните будители в четири града в Североизточна България се провеждат предварителни кръгове – припомнят организаторите от сдружение „ПРО АРТ“, община Русе и Регионален исторически музей-Русе.

В Разград партньор на инициативата а Театрално-музикалният център, конкурсът е насрочен за 25 октомври от 13,30 ч. във фоайето на Общинския културен център. Желаещите да участват могат да се записват до 16.00 часа на 24.10.2014 г. на телефон: 084 662 317(арт. секретар ТМЦ) и e-mail: dramarz@abv.bg
Могат да участват всички изпълнители на художествено слово на възраст от 13 до 18 години. В заявката за участие изпълнителите трябва да посочат трите си имена, училище, възраст, произведение, автор и телефон за връзка.

На финала в Русе тричленно жури ще оценява изпълненията и ще класира участниците, номинирани за победители от предварителните кръгове в четирите града. Председател ще бъде директорът на Драматичен театър София Ириней Константинов.
Освен почетни грамоти са предвидени и парични награди, съответно 600лв. за първо, 300лв. за второ и 100лв. за третото призово място.

От две предишни издания на конкурса Разград има две награди.  През 2012 г. Ния Василева от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“ спечели второ място, а миналата година пак тя се класира трета.