Времето на 19 октомври: Предимно слънчево
Времето на 19 октомври: Предимно слънчево / снимка: Sofia Photo Agency, архив

През нощта над Източна България ще се изясни. По-значителна облачност ще има над централните райони от страната. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е слаб, в източните райони до умерен и с него ще прониква по-студен въздух.

Минималните температури ще са предимно между 6 и 11 градуса, в София - около 7 градуса.

Утре ще преобладава слънчево време. До обяд над Централна България облачността ще е значителна - предимно ниска и на места там видимостта ще е намалена от мъгла. Ще духа слаб, в Източна България и Дунавската равнина до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са между 15 и 20 градуса, в София - около 16 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 14 до 16 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, в крайните южни райони - до 4. Температурата на морската вода е 17-18 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Преди обяд над масивите от Централна България ще има по-значителна облачност и на места там в по-ниските части видимостта ще е намалена. Вятърът ще е слаб до умерен от северната четвърт. Дневните температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg