Арест за наркоман, обрал чужденки
Арест за наркоман, обрал чужденки / Dariknews.bg, архив

Мярка за неотклонение „задържане под стража” получи от  Районния съд 26-годишният Й.И., привлечен като обвиняем за кражба от британски гражданки. Предявеното обвинение спрямо него е за битова кражба от къща в местността „Салтанат“ на дамски ръчни чантички с лични документи, мобилен телефон, дребна сума пари, тоалетни принадлежности и гримове. Деянието е извършено на 18 август  тази година  чрез разбиване стъкло на прозорец в жилището.

Обвиняемият е наркозависим и има 15 предишни осъждания, като настоящата кражба се явява извършена в условията на опасен рецидив. Предвиденото в закона наказание за подобно престъпление е от 3 до 15 години затвор.

Различни мерки за неотклонение наложи Районен съд - Варна на мъж и жена, обвиняеми за извършени кражби от възрастни хора. Спрямо 44-годишната С.Д. и 53-годишния И.Я. са предявени обвинения, че в периода 31 юли – 25 август  тази година са влезли в домовете на възрастни хора във Варна и под предлог че търсят да наемат квартира, са отнели парична сума от 3000 лева и таблет.

Съдът взе най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо И.Я., като счете, че са налице обосновани предположения за авторство на деянието и съществува реална опасност той да се укрие или да извърши други престъпления. Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления против собствеността и измами, като деянието се явява  извършено при опасен рецидив. На обвиняемата С.Д., която е с чисто съдебно минало,  съдът наложи мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 500 лева.