Баскетболният клуб започва сезона с ново ръководство, залага на младите играчи
Баскетболният клуб започва сезона с ново ръководство, залага на младите играчи / netinfo

Шуменският баскетболен клуб започва новия сезон с ново ръководство и нови амбиции. Фокусът ще бъде върху развитието на детско-юношеската школа и налагането на млади баскетболисти и в мъжката формация. Няколко дни преди старта на първенството на А група, състава на мъжкия обор вече е ясен, като в него влизат предимно състезатели на възраст между 16 и 18 години. Играещият старши треньор Янко Янков обясни, че мъжкия тим ще служи за стимул на по-малките да се развиват, за да могат след време да станат част от представителния отбор.

В Баскетболният клуб са сформирани отбори във всички възрастови групи, като треньор на най-малките и на девойките ще е Иванка Крумова. Баскетболистите на възраст между 12 и 14 години ще бъдат тренирани от Милчо Колев, а Янко Янков ще е треньор на юношите, кадетите и мъжете.

Председател на новия седемчленния Управителния съвет е Петър Абаджиев, нотариус в Нови пазар, който е и бивш баскетболист. Останалите членове са Валентин Василев, Стефан Радушев, Илиян Хараланов, Младен Младенов, Станислав Николов и Ваньо Георгиев.

Станислав Николов и Янко Янков изказаха благодарности на предишното ръководство на клуба за тяхната работа. Двамата обясниха, че годишния бюджет на БК „Шумен" е около 60 000 лв., голяма част от които идва от спонсори и от община Шумен. За финансовата стабилност на отбора ще помагат и членовете на УС. Николов и Янков подчертаха, че целта на новото ръководство е да налага млади играчи от Шумен, като успоредно с това работи приоритетно и за развитието на детско-юношеските формации.

Първият мач от новия сезон за шуменските баскетболисти ще бъде на 19 октомври в Русе, където те ще играят срещу местния Дунав. На 26 октомври в зала „Младост" ще бъде и първия домакински мач, срещу отбора на „Чардафон" - Черноморец.