ББЦ: Оставането на Баракова като независим депутат е подмяна на волята на хората
ББЦ: Оставането на Баракова като независим депутат е подмяна на волята на хората / снимка: БГНЕС, архив

Оставането на избраната за народен представител Ана Баракова като независим депутат в 43-тото Народно събрание би било подмяна на вота на хората в Пловдив, смятат от партия „България без цензура". Учителката по биология Ана Баракова бе избрана от листата на коалицията, където фигурираше под номер 13, а преференциалният вот й спечели място в парламента.

В сутрешния блок на Нова телевизия Баракова заяви, че е получавала заплахи и върху нея е упражняван натиск да се откаже от депутатското място. Тя заяви, че ще остане независим народен представител в новия парламент.

От партията на Николай Бареков заявяват, че очакват нейното присъединяване към парламентарната група на България без цензура. От формацията са категорични, че срещу Баракова не са отправяни заплахи и не е оказван натиск от представители на която и да е от формациите в коалицията.

Баракова е избрана от жителите на град Пловдив, които са дали своя вот за КП "България без цензура" и нейното независимо участие в 43-тото Народно събрание би било подмяна на тяхната воля, се казва в съобщение на партията.