Папагал страда от криза на идентичността, мисли се за пиле
Папагал страда от криза на идентичността, мисли се за пиле / Thinkstock/Getty Images

Папагалка, засегната от животинска форма на криза на идентичността, се мисли за пиле, пише в. "Дейли експрес". Дъги, 2-годишна представителка на вида Африкански сив папагал (Жако), започнала да имитира характерните за пилетата звуци, след като ги дочула от телевизора. Тя до такава степен се вманиачила по пиукането, че спряла да издава обичайния си папагалски зов.

Собственичката на Дъги, Мишел Ламонд от Уест Лодиан, Шотландия, разказва, че домашната й любимка вече се държи като пиле от сутрин до вечер и всички намират поведението й за невероятно забавно.

"Дъги не се спира. Имитира пиле по цял ден. Смятам, че е страхотна. Същото мислят и останалите членове на семейството, както и всеки, който я види и чуе. Когато за пръв път Дъги започна да надава пилешки звуци, нямах обяснение на какво се дължи това. После осъзнаха, че вероятно ги е чула от телевизора, който оставям включен, когато излизам", разказва стопанката.

Преди да я застигне забавната за околните криза на идентичността, Дъги развличала собствениците си, свирейки стар военен марш и лаейки като куче.

Източник: БТА