Доброволци с благотворителна кампания в подкрепа на незрящи
Доброволци с благотворителна кампания в подкрепа на незрящи / DarikNews.bg

Международният ден на белия бастун – 15 октомври, ще бъде тържествено отбелязан във Варна. Организатори са регионалната структура на Съюза на слепите в България и Младежката доброволческа мрежа „Делфините”. Програмата включва откриване на изложба с технически помощни средства за слепи и благотворителна кампания на „Делфините” в подкрепа на хората с увредено зрение. Тя ще започне с дискусия от 15:00 часа в Дома на културата на слепите във Варна, посветена на Деня на незрящите.

Младежите от доброволческата организация "Делфините" отново даряват подкрепа и подобряващи живота уреди на незрящите хора. След успешната си Коледна благотворителна кампания, през април доброволците дариха 200 бели бастуна на стойност  2 760 лева и мултифункционален принтер.

Сега младежите ще предоставят на незрящите хора говорещи апарати за кръвно налягане и часовници, както и уреди за измерване при наливане на течност  за сума от 2 610 лева.

"Щастливи сме, че можем да направим живота на хората, лишени от зрение малко по-комфортен и спокоен", сподели Никол Попхлебарова, президент на младежката организация. "Само преди седмица дарихме пет плазмени телевизора на отделението за инфекциозни болести към СМБАЛ "Света Марина". Те ще се поставят в стаите, в които лежат болни деца и ще внесат радост и добро настроение в неуютната болница. Искаме да помагаме на хората с радост и сме щастливи, че варненци купуват нашите коледни картички. Предстои ни нова коледна кампания и набираме нови членове", посочи тя.

В знак на благодарност подпомогнатите, заедно с председателя на комисията по рехабилитация в Регионалния Управителен съвет на Съюза на слепите в град Варна, Веселина Стоилова, организират тържество, в което активните младежи ще  връчат лично на незрящите подпомагащите уреди.