Изграждат парк с фитнес уреди на мястото на опасна самосрутваща се сграда в двора на ПМГ
Изграждат парк с фитнес уреди на мястото на опасна самосрутваща се сграда в двора на ПМГ / снимка: Пресцентър - Община В. Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов изпълни още един поет ангажимент – помогна за разчистване на стара сграда в двора на ПМГ „Васил Друмев” и ще съдейства за изграждане на площадка с финтес уреди на открито.

След събарянето на старата и самосрутваща се от години сграда в двора на училището, ще започне изпълнение на проект, финансиран от ПУДООС, който ПМГ "В. Друмев" е спечелила. Събарянето на помощната сграда започна тази сутрин и с това се постави началото на разрешаването на един с години отлаган проблем. Помощната сграда е негодна за ползване и застрашава живота и здравето на минаващи ученици и граждани в близост до нея.

На мястото на старата и опасна сграда ще бъде изграден парк с кът за спорт и фитнес. Реализирайки приложения проект паркът ще се превърне в добро място за отдих на учениците на открито, както и за гражданите от квартала. Ще се реализира обособяването на спортна площадка с фитнес уреди. Кметът Даниел Панов пое личен  ангажимент да окаже съдействие за реализирането на тази идея.