Волен Сидеров видя в изборните резултати повод за нов вот
Волен Сидеров видя в изборните резултати повод за нов вот / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Волен Сидеров видя в изборните резултати повод за нов вот
75356
Волен Сидеров видя в изборните резултати повод за нов вот
  • Волен Сидеров видя в изборните резултати повод за нов вот

Резултатите от предсрочния парламентарен вот показват, че трябва да има нови избори, "докато българите не осъзнаят, че е време да се освободят от колониалното робство". Това коментира лидерът на "Атака" Волен Сидеров, по време на първата официална пресконференция след вчерашните избори.

По думите му правителство на всяка цена, което да доведе до вдигане на цената на тока и замразяване на доходите, не е решение. Според националиста част от политическите формации, които ще влязат в следващия парламент, говорят само за коалиране и отказ от такова, без ясно да очертаят основните въпроси, които ще доведат до стабилизиране на държавата.

Лидерът на Атака Волен Сидеров още веднъж поясни, че партията е трета политическа сила според реалните резултати от предсрочния парламентарен вот, като той прави изчисленията си на базата на това, че останалите политически формации с изключение на ДПС са коалиции от няколко партии.

"Реално като партия сме трета сила и това е чиста математика. Всички останали партии са с резултати под 2 на сто и надолу", твърди той.

Националистът сравни политическия пейзаж с улица в Амстердам, "където стоят жени и се предлагат. "Заповядай при мен", "Ние сме готови", "Ние сме консенсусни", "Ние сме предвидими". Те и тези жени във витрините са предвидими и консенсусни, няма проблем", коментира Сидеров.

Според Волен Сидеров коалирането между част от партиите, които влизат в следващия парламент ще доведе страната до още по-голяма мизерия.

"Може да се види, че токът ще поскъпне не с 10 на сто, а с 50 процента; може да се предвиди, че животът ще стане по-лош. И това, което ГЕРБ казва, има подкрепата на Патриотичния фронт, Реформатори, ДПС и който още се появи на витрината", каза Сидеров.

По думите му правителство на всяка цена не са изход от политическата криза в страната, а напротив. "Ще се ходи пак на избори. Нали това е демокрацията - избори, избори пак, докато народът се осъзнае", каза той.

Сред основните приоритети на националистите, Сидеров отново изтъкна премахването на монополните дружества от страната и добри отношения с Русия.