ГЕРБ: Запазваме плоския данък и размера на здравните вноски
ГЕРБ: Запазваме плоския данък и размера на здравните вноски / Sofia Photo Agency, архив
Менда Стоянова
75243
Менда Стоянова
  • Менда Стоянова

ГЕРБ ще запази размера на 10%-ия плосък  данък и размера на здравните вноски. Това потвърди отново в ефира на Дарик радио кандидатът за депутат и втора в листата на ГЕРБ в Пловдив Менда Стоянова.

“Категорична съм, че само чрез запазване на плоския данък хората, които са инвестирали в себе си и имат по-високо образование, ще бъдат справедливо облагани с 10% данък, защото заслужено трябва да получават повече пари за труда си”, аргументира се Менда Стоянова.

„Не може този, който получава 1 000 лева заплата, защото знае и може повече, да носи на гърба си други, които нямат качества. Плоският данък позволява на хората, които работят на 2-3 места, също да бъдат облагани справедливо “, каза още тя.

Според нея плоският данък може да се приеме и като стимул за останалите, които искат да бъдат активни в търсенето на работа и повишаване на квалификацията и образованието си.

 

По отношение на здравните осигуровки Стоянова заяви, че те са най-ниски в Европа, но преди да се мисли за тяхното увеличение, трябва първо да се увеличат работните места и размера на дохода върху, който те се внасят. Другият важен въпрос, който трябва да реши новото правителство, според нея е, проблемът с неефективното разходване на средствата в Здравната каса.