Започва ремонт на подземната инфраструктура на пешеходния ринг
Започва ремонт на подземната инфраструктура на пешеходния ринг / Дарик Варна

През следващата седмица започва ремонт на подземната инфраструктура по проекта за пешеходния ринг, както и поправка на вече изпълнения участък в центъра. След като беше направена мостра, вече са ясни недостатъците и пропуските и може да се пристъпи към изпълнение, обясни в интервю за Дарик инж. Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна по инфраструктурата. Градинката зад театъра вече е почти готова, но ще бъде открита, когато бъде завършен центърът, уточни Иванов. По нейното изпълнение също има забележки, които ще бъдат отстранени, увери той.

28 улици в „Аспарухово“ ще бъдат ремонтирани заради потопа през юни. Предстои и цялостна пътна рехабилитация и на малката улица „Мир" в кв."Левски", в участъка между улиците „Елица" и „Цани Калянджиев", и на ул. „Бели лилии" - в участъка между ул. „Детелина" и ул. „Карамфил“. Тя ще приключи до месец – два. В районите „Одесос“ и „Приморски“ ремонтите вече са факт, в „Младост“ и „Владиславово“ има довършителни работи.

Кърпежи ще има по основни пътни артерии със значителен трафик в отделните райони, за да може да се посрещне зимният сезон. За есенна рехабилитация общината е предвидила 600 хил. лв. Парите не са достатъчни, призна инж. Иванов, но припомни, че политиката на администрацията е да се отделят значителни суми за цялостно асфалтиране на пътищата.

Шофьори паркират на зелените площи в района на бул. „Цар Освободител“, каза още Христо Иванов. Недобросъвестните водачи спирали колите върху храстите. Общинска полиция е уведомена за нарушенията, които стават там. Няма информация за санкционирани.

Догодина предстои работа по изграждане на така наречения BRT коридор по проекта за интегриран градски транспорт, обясни Христо Иванов. Ако не постъпят жалби по процедурата за обжалване на избор на изпълнител, в началото на 2015-та може да започне проектирането.