Българският национален отбор по волейбол за жени взе гейм на Русия, но само толкова
Българският национален отбор по волейбол за жени взе гейм на Русия, но само толкова / източник: fivb.org

Българският национален отбор по волейбол за жени започна участието си във втората фаза на Световното първенство в Италия с поражение с 1:3 гейма (23:25, 15:25, 28:26, 19:25) срещу фаворитките от Русия, съобщава Gong.bg

Българките опитаха да се противопоставят на своя съперник и по изключително драматичен начин стигнаха до успеха в третия гейм като това бе едва вторият спечелен гейм за страната ни срещу Русия на Световни първенства. Екатерина Гамова и компания обаче не допуснаха изненада и затвориха мача в 4 гейма.

В началните минути на мача българките имаха преимущество като авансът се запази до второто техническо прекъсване, което дойде при 16:15 в тяхна полза.

Водени от 202-сантиметровата Екатерина Гамова обаче, рускините направиха унищожителна серия до 23:17, с което се доближиха до успеха в първия гейм. Българките не се отказаха и спасиха три сетбола, за да стигнат до пасив от само една точка при 23:24. Русия все пак стигна до успеха след точка на Татяна Кошелева за 25:23.

През втория гейм преимуществото на рускините бе осезаемо и те стигнаха до успеха без проблеми след 25:15.

Третата част също се движеше в полза на съперничките ни и изглеждаше, че двубоят ще завърши бързо. Русия поведе с 24:18 и вече празнуваше, когато обаче по невероятен начин българките спасиха 5 мачбола и изравниха, за да стигнат до спечелване на гейма с 28:26.

В четвъртия гейм обаче Русия бе пределно мобилизирана и след 25:19 стигна до успеха и до трите точки от двубоя.

Следващият мач на българките е в четвъртък от 21 часа срещу САЩ.