Започва зимната подготовка
Започва зимната подготовка / Дарик Добрич, Валентина Добринчева

Кметът на Добрич Детелина Николова издаде заповед за провеждане на подготовка за предстоящия зимен сезон. В нея са разпоредени дейности на администрацията и в звената и службите, отговарящи за реда и сигурността.

До 8 октомври предстои да се проведе заседание на щаба за изпълнение на плана за защита при бедствия, относно готовността на общината и обектите на нейната територия за работа при тежки зимни условия.

В следващите 15 дни следва да се провери снегопочистващата техника на поддържащата чистотата в Добрич фирма "А.С.А. България"; както и да се изготви списък на собствениците, които притежават машини, годни за извършване на аварийно-спасителни действия. Главният експерт „Отбранително мобилизационна подготовка и сигурност на информацията" в общината ще проведе занятия с оперативните дежурни за пътя на съобщаване при възникнал проблем на територията на Добрич. Заместник-кметовете по „Икономическо развитие " и „Хуманитарни дейности" трябва да създадат необходимата организация за снабдяване на стоки и услуги от първа необходимост и да осигурят здравно и медицинско обслужване на населението при усложнена зимна обстановка.

До 15 октомври следва дежурната стая в общината да бъде обезпечена с необходимите комуникационни средства, казва се още в заповедта на кмета. Докладът за извършената зимна подготовка трябва да е готов до 23 октомври и да се представи в Областна администрация.