Патриотично образование и работеща икономика ще върнат младите българи в България и Русе
Патриотично образование и работеща икономика ще върнат младите българи в България и Русе / netinfo

Водачът на листата на Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО за 19 МИР Искрен Веселинов участва в дебат, който се проведе в Дом Канети на 30 септември 2014 г.  Темата на дискусията беше „От спасеният език до изчезващото поколение – „12 клас & beyond” – как да спре фабриката за емигранти в елитните гимназии?”. Емиграцията и бягството на младите е една от най-важните и болезнени за Патриотичният фронт.
В началото Веселинов запозна участниците с тревожните факти, които сочат, че през последния четвърт век България беше напусната от над 2 млн. човека., средно по 80 хил. на година. „Това е не само емоционален проблем. Развитието на страната ни във всяка една сфера: от икономика до култура изисква хора – подготвени, инициативни и социализирани, а този контингент намалява катастрофално.” сподели водачът на листата на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО за Русе.

Проблемът на проблемите са мизерните доходи в България, но не е само той. „Белия полет” към Европа на десетки хиляди младежи всяка има и своите духовни измерения: отвращението от властта и корупцията, които разграждат обществото; посткомунистическата мечта по „Запада”, където всичко е наред; липсата на национални идеали и ерозията на ценности като семейство, вяра, родолюбие.

Решението, което предлага Искрен Веселинов е в три стъпки.

1.    Държавата и властта трябва да се върнат при младите хора - разбиване на партократичния модел, промяна на конституцията, повече пряка демокрация и всеобхватно включване на гражданите; децентрализация и справедливо развитие на регионите.

2.    Патриотично възпитание и развитие на традиционните български ценности – часове по патриотизъм и християнска етика в училищата, прекратяване процесите на фалшификация на българската история и акултуризация; политика в областта на културата и спорта, която да поощрява развитието на националната и регионалната идентичност и да обвързва емоционално с Родината.

3.    Работеща икономика, базирана на знанието, високи доходи – модерно и професионално ориентирано образование; справедливо разпределение на инвестициите по регионите; създаването на индустриални зони и технологични паркове; преференции за високотехнологичните инвестиции; свобода за бизнеса и инициативността.

Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО счита битката за завръщането на младите български поколения за най-важен приоритет, защото БЕЗ БЪЛГАРИ НЯМА БЪЛГАРИЯ!
Русенци, подкрепете ни в тази битка с номер 24 в интегралната бюлетина!

Купуването и продаването на гласове е престъпление