Любен Дилов-син: Старозагорският регион е жизненоважен за новия парламент
Любен Дилов-син: Старозагорският регион е жизненоважен за новия парламент / Dariknews.bg

„Старозагорският регион е жизненоважен и в центъра на дебатите в новото народно събрание, тъй като темите от старта му до Нова година ще бъдат две: съдбата на КТБ и енергетиката. Така че логично е и Стара Загора да бъде в центъра на обществения интерес", заяви в Стара Загора почетният председател на движение „Гергьовден" и водач на листата на коалиция „България без цензура" за 23 МИР в София Любен Дилов-син.

Той допълни, че очаква добър резултат на коалицията в региона и по-висок процент в национален мащаб от прогнозираните от социолозите към този момент 6%.

„Очаквано ядем много бой в последните дни, но никой не е хранил илюзии, че някоя от партиите на статуквото има интерес от наша страна да се появи група с повече от 15-16 депутата в следващото Народно събрание.

И съответно съвсем разбираемо в последните дни ни се изсипа доста на главата. Не е нещо, което не сме очаквали и някак си това ни мобилизира и в последните дни има райони с подем. Смятам, че резултатът, който ще постигнем ще е по-висок от този, който ни дават социолозите - около 6% преди разпределението", коментира Любен Дилов-син.

Той допълни, че очаква новото Народно събрание да работи поне една година, независимо от големия брой партии, които имат шансове да попаднат там. „Мисля, че ще надделее чувството за самосъхранение на политическия елит.

Почетният председател на движение „Гергьовден" коментира и започващата днес блокада на границата с Турция. „Според предварителното споразумение между Николай Бареков и вътрешния министър блокадата на трите гранични пункта ще продължи не повече от час. Тя има по-скоро символичен характер.

След това обаче и на трите ГКПП ще останат хора на коалицията, които ще дублират броенето, което поначало се прави от граничните власти, за да се получат данни колко хора ще влязат за три дни в България. След това получените резултати ще бъдат съотнесени към изборните резултати в областите Кърджали, Бургас, Разград и Варна, получени с влизането в страната от Турция на хора, дошли специално да гласуват.

Има просто азбучни случаи - село, в което живеят 120 души, вади по 800 гласа на избори. В същото време минават не повече от 30-40 автобуса, т.е. няма как това да се е случило. Сякаш на всички избори се играе един и същ театър и затова този път сме решили леко да повдигнем кулисите.

Това е цялото начинание, ще информираме постоянно за това, какво се случва. Всеки ден ще има рекапитулация на влезлите хора - колко са точно, и ако граничната служба е така любезна да ни предостави повече информация откъде са, ще я дадем и нея", обясни Любен Дилов-син.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!