Христо Белоев в „Каолин“: За да вървим напред, трябва да се слуша мнението на експертите
Христо Белоев в „Каолин“: За да вървим напред, трябва да се слуша мнението на експертите / netinfo

Водачът на листата на коалиция „БСП лява България“ в област Русе проф. Христо Белоев се срещна с работници и служители на фирма „Каолин“. Как хората да останат в малките населени места, как да се подобри системата на образованието и как държавата да се погрижи за пенсионерите, бяха част от темите на разговора.

„Ролята на фирма „Каолин“ в община Ветово е подобна на тази, която изпълнява Русенският университет в цяла Североизточна България. Докато предприятието осигурява работа на много голяма част от хората в общината, Университетът дава знания на хиляди млади хора в региона. Това са два от стълбовете, върху които можем да стъпим, за да тръгнем напред – образование и работа“, заяви проф. Христо Белоев.

Работниците в „Каолин“ поставиха въпроси, свързани със състоянието на пътищата в североизточната част на България. По време на предишното правителство от Публичната инвестиционна програма бяха предвидени средства за рехабилитация на четвъртокласната мрежа и част от общините в Русенска област се възползваха, коментира проф. Белоев.

Според него политиците трябва да се разберат какви да бъдат приоритетите пред страната, но преди това да послушат експертите в съответната област. „Не можем всички да разбираме едновременно от енергетика, здравеопазване, образование, земеделие. За щастие в страната има достатъчно добри специалисти, които биха дали обективно мнение в сферата, в която работят. Ако стъпим на това експертно мнение, обединим се и заработим заедно, България няма да бъде най-бедната държава в Европейския съюз“, каза водачът на русенската листа на коалиция „БСП лява България“.

Пред участниците в срещата проф. Христо Белоев представи основните акценти в предизборната платформа на „БСП лява България“, както и конкретните ангажименти, които русенските депутати поемат пред жителите на областта – изграждане на четирилентов път до Велико Търново, втори мост над река Дунав при Русе и Гюргево,  създаване на Дунавски „Експо-център“ и на високотехнологичен иновационен парк в партньорство с Русенския университет.

Коалиция „БСП лява България“ е с № 22 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!