Посещение на Румен Христов в Кацелово, Острица, Каран Върбовка и Бъзовец
Посещение на Румен Христов в Кацелово, Острица, Каран Върбовка и Бъзовец / netinfo

Най-големият им проблем обаче са спрените субсидии за поддържане на пасищата от страна на Държавен фонд „Земеделие“. Заради липса на средства те не успяват да плащат наем за общинските терени, заради което Община Две могили, от своя страна, води съдебни дела срещу тях.
Румен Христов обеща да се запознае с тяхната преписка и да проследи движението на спора между животновъдите и Фонд „Земеделие“.
Междувременно стана ясно,че адвокат на потърпевшите е г-н Байчо Георгиев, който е в предизборната листа на Реформаторския блок, и е поел делото им напълно безплатно.

Срещата в село Каран Върбовка беше в Читалището, където местните хора показаха активен интерес към „голямата“ политика, даже и по международни теми.

Румен Христов се срещна и с жители на село Бъзовец. И пред тях водачът на листата  представи идеите на Реформаторския блок за спешни и неотложин реформи в много ключови области. Въпросите на бъзовчани към техния земляк бяха основно за ниските пенсии, годините за пенсиониране, проблемите със здравеопазването и местни битови неуредици, за които само се обещава, от избори на избори.
С хората от Бъзовец Румен Христов се раздели със спомен и усмивка от детството си – как с колело от съседното му родно Батишница се спускал за минути до Бъзовец, а на връщане по 2 часа тикал колелото по баира.