Забраняват алкохола по изборите
Забраняват алкохола по изборите / netinfo

Във връзка с недопускане нарушаване на обществения ред на територията на Община Шумен при провеждане на изборите за народни представители, кметът Красимир Костов издаде забранителна заповед за продажбата на алкохол.

Ограничението се отнася за магазини, заведения за обществено хранене и други обществени места и ще важи от 20,00 ч. на 4 октомври /събота/ до 8,00 ч. на 6 октомври /понеделник/. В деня на изборите - 5 октомври, се забранява и провеждането на масови мероприятия на територията на Общината.

Кметът задължава длъжностните лица по гражданско състояние при Община Шумен да уведомят за забраната лицата, които желаят да сключат брак на тази дата.

За констатираните нарушения Красимир Костов упълномощава органите на ОД „Полиция" - Шумен, служителите в дирекция „Инспекторат" на Общината, кметовете и кметските наместници да съставят актове за устновяване на административни нарушения по реда на Закона за административните нарушения и наказания. На нарушителите ще бъдат налагани административни наказания.