Информационна кампания и кръгла маса по повод Световния ден на контрацепцията организира Сдружение „Лекари на света”
Информационна кампания и кръгла маса по повод Световния ден на контрацепцията организира Сдружение „Лекари на света” / DarikNews.bg, архив

Световният ден на контрацепцията – 26 септември, ще бъде отбелязан в Сливен с информационна кампания и кръгла маса, организирани от Сдружение „Лекари на света” съвместно с Община Сливен, Младежкия дом и Регионалната здравна инспекция.

26 септември е обявен за Световен ден на контрацепцията през 2007 година, когато множество организации, работещи в сферата на сексуалното и репродуктивно здраве и осигуряването на достъп до семейно планиране на всички хора, се обединяват и започват дългосрочна информационна кампания. На този ден се провеждат информационни събития, концерти, беседи, предоставят се информационни материали.

На 26 септември от 12.30 часа Сдружение „Лекари на света” заедно с доброволци от Младежки дом – Сливен ще раздават информационни материали и презервативи по главната улица от сградата на Общината до „Розова градина”. Целта е да се запознаят младите хора с посланията на Световния ден на контрацепцията, както и с възможностите за получаване на информация и консултиране за семейно планиране и контрацептивни методи в Центъра на „Лекари на света”.

 

От 16.00 часа в Центъра за информация и насочване (сградата на VІІІ ОУ „Юрий Гагарин”) ще се проведе кръгла маса с участието на 15 жени. Ще се включат също експерти от Община Сливен и екипът на Сдружението. Ще се дискутират въпроси, свързани със съвременните методи за контрацепция, както и възможностите за безплатен достъп до семейно планиране, предоставяни в съвместния проект на „Лекари на света”, Община Сливен и БАСП, с подкрепата на Френското посолство в България.