Ден на отворените врати в ЦНСТ Дъга
Ден на отворените врати в ЦНСТ Дъга / Darik News, архив

Ден на отворените врати организират днес в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в риск „Дъга” в кв. Черноконево. Днес настанените там деца ще посрещат гости- новите си приятели от съседската общност, ученици от местните училища, деца от детските градини, представители на други социални услуги и др., информират от община Димитровград.

В центъра за днес ще бъдат устроени арт-ателиета, ще бъдат организирани различни спортни игри, рисунка на асфалт и др., като са предвидени награди за всички участници. Очакваме под звуците на забавна музика, работейки и играейки заедно, между децата да се създадат много нови приятелства в дух на приемане и толерантност към хората с увреждания, коментира ръководителят на проекта Ивелина Златева. Екипът отчита ролята на местната общественост и съседската общност, като важен фактор за осигуряване на подкрепяща среда, в условията на драстична промяна в живота на децата и младежите, настанени в центъра. Поради това се предвижда перманентна работа за преодоляване на негативните настроения към хората с увреждания и създаване на приятелска среда сред местното население, уточни тя.

Ден на отворените врати в ЦНСТ "Дъга"
netinfo

Центърът "Дъга" в кв. Черноконево бе сред пострадалите при наводнението от 6 септември, а настанените там деца спешно бяха преместени в детската градина на квартала, където останаха до отводняването на терена и сградата. Щетите по нея не са големи. Пострадали са подовите настилки, но няма поражения по мебелировката и електрическите уреди, коментира тогава кметът Иво Димов.

 

 

За декември тази година е планиран още един подобен Ден на отворените врати в „Дъга”, съобщават в аванс от общинската администрация на Димитровград.