10-годишно дете пострада при инцидент с люлка в Докторската градина
10-годишно дете пострада при инцидент с люлка в Докторската градина / снимки: Dariknews.bg

10-годишно момиченце е в тежко състояние в „Пирогов” с травма на главата, след като паднало от люлка в Докторската градина в София. Инцидентът е станал около 17.30 ч.

Момиченцето е в детската неврохирургия на „Пирогов” в тежко състояние, но без опасност за живота за момента, каза зам.-шефът на болницата д-р Стоян Сопотенски пред в. „24 часа”. При изследването на скенер не било открито счупване на кост или увреда на мозъка.

Записът от камерите в Докторската градина, която наскоро беше изцяло ремонтирана, обаче показва, че на люлката са се качили три деца и възрастен мъж. Той стъпил върху люлката, хванал се за едно от въжетата и започнал да я люлее.

10годишно дете пострада при инцидент с люлка в Докторската градина
netinfo


„Люлката е за деца от 5 до 12 години и е тип обръч с четири краища. На записа се вижда как възрастният мъж и после още една жена люлеят люлката изключително силно. В един момент тя се преобръща, въжето се къса и децата падат на земята”, обясни шефът на общинската дирекция по сигурността Красимир Димитров.

Екип на общината е пристигнал веднага на мястото на инцидента и е извикал полиция. „Предали сме записа от камерата на полицията. Люлката също е иззета”, каза Димитров.

Люлката е нова. Има сертификат за безопасност и е в гаранция, добавиха от общината.

10годишно дете пострада при инцидент с люлка в Докторската градина
netinfo

10годишно дете пострада при инцидент с люлка в Докторската градина
netinfo