Ден на осиновителите отбелязват в петък в Разград
Ден на осиновителите отбелязват в петък в Разград / netinfo

Ден на осиновителите провежда в петък сдружение „ЖАНЕТА“. Инициативата се случва за пръв път в Разград, тя е част от инициативи на национални ново, организирани от Българска Асоциация Осиновени и Осиновители /БАОО/ и Национална мрежа за децата /НМД/, които провеждат Национален Информационен Ден за Осиновяването

На събитието в петък в офиса на сдружение „ЖАНЕТА” на бул. „България“4 са поканени осиновители и семейства, които възнамеряват приютят изоставено дете. Те ще получат информационни материали и достъп до тематични филми, от които да разберат трудностите,  които ще срещнат или вече са срещнали с осиновените си деца,  и как да се справят с тях.

На събитието ще присъстват специалисти, които са готови да окажат подкрепа на семействата с професионални консултации.

Целта на срещата е осиновителите от Лудогорието и хората, които желаят да станат такива, да получат възможност да обменят опит, да ползват специализирана литература и да се допитват до компетентни експерти в тази област.

В помощ на осиновителите и кандидат-осиновителите в Разград предстои да бъде създадена група за взаимопомощ, за да повишат те своите родителски умения и капацитет.

 

От сдружение „ЖАНЕТА” припомнят, че от 2008 г. провеждат обучения на кандидат-осиновители и консултират семействата при поведенчески проблеми на техните деца.