Откриват изкожбата „Art in action” в Трявна
Откриват изкожбата „Art in action” в Трявна / netinfo

Национален дарителски фонд „13 века България“ и галерия „Гъбенски“ в Трявна откриват изкожбата „Art in action” с творби на съвременни плевенски автори. Събитието ще се състои на 27 септември, събота от 17:30 часа в галерия „Гъбенски“, двора на възрожденски комплекс „Калинчева къща“.

Изложбата представлява част от световното Движение „Art in action”.

В изложбата ще уастват Сашо Камбуров, Любомир Йотов, Любомир Попов, Огнян Кузманов, Владимира Йорданова, Пламен Рачев, Мариян Вутев, Момчил Мончев и Владимир Андреев. Разнообразни и интересни, авторите имат богата биография с участия в различни изложби и проекти в чужбина и у нас. Те ще представят творби от различни сфери на изкуството и художествени стилове, носещи дух, индивидуална интрепретация и вътрешно усещане. На изложбата ще бъдат показани живопис, иконопис, бронзова пластика и стиймпънк. За откриването авторите са подготвили изненада за гостите и обещават интересно и вълнуващо преживяване.

"Аrt in action" - Движение е част от световната позиция "Аrt in action" и се препокрива с нея. "Art in action" или "Изкуство в действие" е формация на творци от всички видове и направления в изкуството , в която няма ограничения за пол , възраст , националност , етническа или политическа принадлежност , като всеки нейн член е равнопоставен с останалите и запазва своята индивидуалност. Членството е безплатно , като всеки по всяко време може да влезе или излезе от формацията.

Всеки може да инициира или организира реализирането на идея, проект или проява на формацията , както и да не се ангажира с нея. Идейте се лансират към и от всички чрез координатори , които не са административно звено в смисала на каквото и да е ръководство. "Изкуство в действие" - Движение няма ръководен орган. Всички инициативи се обсъждат като самите участници са критици на това което правят заедно. Смисъла на движението "Art in action" е популяризиране и рализирането на изкуство. Това става чрез всякакви арт прояви : изложби и концерти , workshop , пърформанс , пленери , литературни изяви , спектакли , експозиции в галерии и всякакъв вид и формат на артистично присъствие , при пълна свобода на участници и публика в абсолютно отворена система. В настоящия момент "Аrt in action" - Движение няма юридическа сила , и не може да защитава членовете си пред институции.

Изложбата ще бъде част от културните връзки с други градове в региона, страната и чужбина.