Евгения Ангелова: ГЕРБ дава път на младите хора
Евгения Ангелова: ГЕРБ дава път на младите хора / netinfo

Младите хора сме тези, които трябва да променят България - за нас и нашите деца, това каза Евгения Ангелова - втора в листата на ГЕРБ от кандидати за народни представители, в димитровградското село Долно Белево. Тя подчерта, че въпреки дългогодишното си обучение и работа в чужбина, е предпочела да се върне в родината си, където са  нейните корени и се чувства сигурна и спокойна. „Целта ми е все повече млади хора да се ангажират с бъдещето на България, а не да бягат в чужбина. Ние искаме стабилна държава, в която да отглеждаме децата си и те да остават тук”, подчерта Ангелова.

Кандидат-депутатът обърна внимание на несъответствието между кадрите, които произвежда образованието и търсените специалисти от бизнеса. Подобен дисбаланс може да бъде променен чрез въвеждането и на дуално образование и промяна в начина на определяне на университетските специалности, така че те да са в съответствие с нуждите на бизнеса. Целта е всеки млад човек, след като завърши образованието си, да има възможност да се реализира.
По отношение на здравеопазването ГЕРБ планира увеличение на средствата в бюджета за профилактика, а приоритет ще е спешната помощ, каза Ангелова. Тя добави, че при следващо управление на ГЕРБ ще има ревизия на експертизите от ТЕЛК, защото е публична тайна, че има много хора, които получават социални добавки за хора с увреждания, без да имат право на това. Освен това ГЕРБ предвижда социално подпомагане на майките само до трето дете, защото така ще се ограничи разпространението на „професията майка“, характерно за етнически малцинства.

 

 

По отношение на възрастните хора ГЕРБ предвижда запазване на “швейцарското правило“ и увеличение на пенсиите в съответствие с ръста на икономиката и Брутния вътрешен продукт. Партията се обявява за задължително и електронно гласуване. Според тях, задължителният вот ще намали купените и контролирани гласове, а електронното гласуване ще даде възможност на над милион и половина българи в чужбина да упражнят правото си на глас.
„Политическите ни опоненти дават гръмки обещания. Ние не подценяваме интелигентността на българите. Не ги подвеждаме с непостижими перспективи и обещания. ГЕРБ може да каже честно само, че ще вървим напред, дори и това да е трудно“, каза още втората в листата на ГЕРБ Евгения Ангелова.

На срещата с жителите на Долно Белево присъстваха и кандидатите за народни представители Николай Колев, Румен Стоянов и Деян Иванов, както и общинските съветници от ГЕРБ Вълчо Митрушев и Кирчо Кирев.