Мечка уби студент в американски резерват
Мечка уби студент в американски резерват / снимка: Guliver/Getty Images

22-годешен турист, който се разхождал в природен резерват в щата Ню Джърси на час път до Ню Йорк, бил атакуван и убит от черна мечка, съобщиха от полицията.

Това е първият случай от 1852 г. когато черна мечка убива човек в този щат, уточни говорител на Службата за опазване на околната среда на Ню Джърси.

Жертвата е Дарш Пейтъл, който бил в група от петима туристи, които тръгнали в неделя следобед на разходка в гората в резервата Апшава, на около 65 км. северозападно от Ню Йорк. Резерватът е с площ от 233 хектара и е любимо място на туристи и любители на птици. Групата срещнала мечката в гората, туристите се изплашили и хукнали да бягат, пише БГНЕС.

В суматохата групата се разкъсала, обяснява полицай от Уест Милфорд. В крайна сметка четирима успели да се съберат, но петият липсвал и те алармирали полицията. Два часа по-късно тялото на студента Дарш Пейтъл е открито от спасителните екипи. Той бил разкъсан от мечката, а самият звяр е открит да обикаля около трупа.

Спасителите се опитали да го отделят и да го изплашат, вдигайки шум и хвърляйки камъни, но мечката продължила да се върти около тялото и един от полицаите я застрелял. Според службата за защита на околната среда е важно да не се бяга от мечката. Когато човек срещне това животно в гората, трябва да се опита да се отдалечи бавно, говорейки спокойно и да избягва да го гледа в очите.