Националната кампания на АБВ-младежи „Замисли се! Ти можеш да промениш!” стартира от Стара Загора
Националната кампания на АБВ-младежи „Замисли се! Ти можеш да промениш!” стартира от Стара Загора / netinfo

Националната кампания на младежката организация на АБВ „Замисли се! Ти можеш да промениш!” стартира от Стара Загора. „Избрахме Деня на независимостта 22 септември за начало, защото това е добър повод да се замислим. Да се замислим независими ли сме в мисленето си, във вземането на решения, в избора си, от който зависи променята в нашия живот и в страната ни. В АБВ ни харесва това, че ние, като млади хора, можем да участваме сами във формирането на политики, свързани с нас, да даваме предложения и идеи и те да бъдат приемани и реализирани”, каза второкурсникът по медицина Емил Стоименов от старозагорската младежка организация на партията, по чиято идея се осъществява кампанията.

За да привлекат вниманието на старозагорци, младежите раздаваха флаери и изработени от тях гривни с цвета на националния трибагреник. В няколко изречения те обясняват, че пътят към Терминал 2 може да бъде затворен, а за това не е нужно много – активно участие на младите в политиката за тях, повече стимули за младите родители, подобряване на връзката образование-бизнес, по-голямо внимание към спорта и спортните бази.

Това е втората инициатива на младежката организация на АБВ-Стара Загора, в предизборната кампания. В началото на учебната година те провокираха връстниците си с акцията „МЛАДИТЕ@abv.bg - нека всеки път, когато общуваме помежду си, да го правим на нашето А,Б,В!”

В края на тази седмица младите от АБВ в Стара Загора канят връстниците си от останалите участващи в изборите партии на среща-разговор по младежките политики. „Учим в едни и същи университети, вървим по едни и същи улици, ходим в едни и същи дискотеки - какво ни пречи да седнем на една маса и да обсъдим проблемите си, да предложим решения. А политиците, независимо от коя партия са, трябва да се вслушат, защото не искаме обещания, а действия, в които ние да бъдем равностойни участници,” мотивират поканата си те.

Купуването и продаването на глсове е престъпление