Горна Оряховица отбеляза Деня на Независимостта
Горна Оряховица отбеляза Деня на Независимостта / DarikNews.bg, архив

С тържествен ритуал на пл. „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица бе отбелязана 106-та годишнина от обявяване на Независимостта на България. Националното знаме пред сградата на Общината бе издигнато от кмета инж. Добромир Добрев. Горнооряховчани бяха поздравени по повод Деня на независимостта.

„Актът на Независимостта издига България на по-високо равнище в европейската политическа и дипломатическа сцена. Създават се предпоставки за икономически просперитет на младото българско княжество. В онези дни не оръжието, а духът триумфира над всичко. 106 години по-късно, ние, признателните потомци, пазим завета на нашите предци. Прекланяме се пред паметта и заслугите им и се стремим да бъдем техни достойни наследници”, каза в словото си по повод Деня на Независимостта кметът инж. Добромир Добрев.

Пред паметника на Георги Измирлиев бяха поднесени венци и цветя от името на председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от военно формирование 22 790, от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, от политически партии, обществени организации и граждани. Празничната програма продължи с концерт на Фолклорна компания „Сидер войвода”, Детска формация „Раховче” и Клуб за народни танци „Фолклорна броеница” при НЧ „Братя Грънчарови – 2002” с главен художествен ръководител Иван Иванов.