Л. Павлова: Нашата основна цел е стабилизирането на България
Л. Павлова: Нашата основна цел е стабилизирането на България / netinfo

Остават 15 дни до изборите. Дни, в които трябва да изберем какво бъдеще искаме, каза пред многобройните старозагорци на площада пред общината водачът на листата на ГЕРБ за 27 МИР Лиляна Павлова.

"За мен е чест да бъда начело на този силен отбор и поемам отговорност, че ще работим усилено. Няма да ви обещавам неща, които не можем да изпълним. Нашата основна цел е да стабилизираме България, а това ще стане само с правителство на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов", убедена е Павлова и посочи конкретните ангажименти, които поема за развитието на Стара Загора: доизграждане на тунела под Шипка, утвърждаване на региона като атрактивна туристическа дестинация, внедряване на програмата за енергийна ефективност, оздравяване на държавните енергийни дружества и изграждане на нови мощности. Бившият регионален министър от кабинета Борисов потвърди готовността на ГЕРБ за незабавно отблокиране на европейските средства-сигурна гаранция за инвестиции в пътища, образование, здравеопазване. Водачът на листата на ГЕРБ Лиляна Павлова призова старозагорци на 5 октомври да гласуват с бюлетина 9 за стабилна България.

Председателят на Предизборния щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов припомни, че през изминалата година и половина страната ни се е отдалечила от единствения правилен за нея път-европейския. По думите му ГЕРБ е партия на действията и реалните резултати, а това от което се нуждаем е стабилна България, със стабилни и работещи институции. Необходимо е да заменим задкулисието с прозрачност, а хаоса със справедливост и отговорност, посочи Цветанов. Той припомни убедителната победа на кмета Живко Тодоров през 2011 година, но подчерта, че неговият шанс за успешна работа бе по времето на кабинета Борисов. "Ето защо, на 5 октомври изборът е важен за всяка община, за всеки град, за цялата страна. Говорете с вашите близки и познати за разумния вот, да гласуват с бюлетина №9-за стабилно правителство и управление на ГЕРБ", призова Цветанов, който покани на сцената лидерът на партията Бойко Борисов.

Дори няма да ви агитирам да гласувате за нас. Направете парелел с това, какво се случи през последните 20 години и какво се случи по време на нашето управление и тогава дайте вашия глас на 5 октомври, обясни пред старозагорци Борисов. Той припомни, че има една закономерност, която се наблюдава при управлението на БСП и ДПС-еврофондовете спират, а когато ГЕРБ дойдат на власт, ги пускат. "Стара Загора има проекти за над 250 млн лева. Не ги изпускайте. Европейците работят за нас, а народът си направи експеримент и сложи Орешарски за премиер. Не допускайте повече коалиция между БСП, ДПС и Атака. Ако народът направи поредния си експеримент и вкара 6-7 партии в Парламента нищо добро няма да се случи. Днес времето е трудно, разделно. Ако беше лесно ДПС нямаше да излезе от властта, а БСП нямаше да върне мандата. По-добре е хората да знаят, че е трудно, отколкото да има само голи обещания. За нас е важно да имаме стабилно мнозинство, но ни очакват тежки месеци. Искаме да мобилизираме хората да работят, да стабилизираме икономиката. Важно е обаче да мислим и за след 5 октомври. Имаме подкрепата на Европа, но всичко е във ваши ръце", категоричен беше Бойко Борисов.

Печелившият отбор на ГЕРБ за предстоящия парламентарен вот с бюлетина номер 9 бе представен пред старозагорци по време на концерт, с участието на Рафи, Веселин Маринов, ансамбъл Българе и др.