Пет пожара през денонощието, горя къща в Шумен
Пет пожара през денонощието, горя къща в Шумен / netinfo

Пет пожара са гасили шуменските огнеборци през изминалото денонощие, информират от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.

Най-голям е бил пожар възникнал в къща на ул. „Тича" в Шумен. Инцидентът е станал тази нощ около 01:33 ч. Огънят унищожил мебели и домашно имущество. След намесата на екип пожарникари пламъците са локализирани и потушени с 6 тона вода, като не е допуснато разпространението им в останалата част на къщата. Причините за възникването на пожара се изясняват.

Около час по-късно е получен сигнал, че гори навес на ул. „Янко Сакъзов" в град Върбица. Унищожени са 20 квадратни метра покривна конструкция на навеса и домашно имущество. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен, като не е допуснато разпространението му в намиращата се наблизо сграда. За гасенето му са използвани 1,5 тона вода. Причините за възникване на пожара се изясняват.

В следобедните часове вчера пожар е възникнал в двор в село Пет могили. На място е изпратен екип огнеборци от Каолиново, които потушили пламъците с 500 литра вода. Огънят унищожил 12 квадратни метра покривна конструкция на навес и 1 кубически метър дърва за огрев.

Останалите два пожара са възникнали в Шумен, като при единия са горели отпадъци на ул. „Шуменска комуна", а при другия е изгорял пластмасов контейнер за отпадъци на ул. „Христо Генчев".