Георги Първанов: Цената на глас в определи региони на България надхвърля 100 лв.
Георги Първанов: Цената на глас в определи региони на България надхвърля 100 лв. / DarikNews.bg
Георги Първанов: Цената на глас в определи региони на България надхвърля 100 лв.
74981
Георги Първанов: Цената на глас в определи региони на България надхвърля 100 лв.
  • Георги Първанов: Цената на глас в определи региони на България надхвърля 100 лв.

Цената на глас в определи региони на България надхвърля 100 лв., алармира в Габрово президентът Георги Първанов (2001 г - 2011 г.). Има цели региони, които са пламнали, заяви лидерът на АБВ и допълни, че покупто-продажбата върви с пълна сила. По думите на Първанов това се прави от политически формации, които са били в управлението.

"Сега е момента на разграничаването на базата на политики, а не чрез личностни квалификации и обиди, на каквито бяхме свидетели в предишната кампания. Слава Богу, това отшумява. Виждам една доста телорантна кампания. Едно само си мисля - тази толерантна кампания да не стане прекалено рутинна и да не демотивира избирателите. И още нещо много важно. Под повърхността да не се извършват друг тип процеси - покупко-продажби, които да деформират изборния процес. Сведенията ми от други региони са, че покупко-продажбата върви с интензивни темпове, вдигат се нивата. Над 100 лв. е цената на глас, а иначе има цели региони, които са пламнали".

Георги Първанов отхвърли вероятността да стане премиер, дори ако парламентарната конфигурация предполага това.

"Беше време, когато на мен ми беше предлагано да бъда премиер. Тогава отказах, защото нямах достатъчно подготовка. Сега имам самочувствието на човек, успял в държавното управление. Бих могъл да бъда, но не искам. Предпочитам да търся силни фигури, има доказани български управленци. Нека не затваряме кръга на тези, които успешно могат да изпълняват тези функции в рамките на няколко души. Има достойни хора в АБВ, има ги и в другите партии.

Ние няма да участваме в управление заради постове, а заради политики. И при детайлно огласено публично споразумение. Ние имаме много неща, по които трябва да спорим, и други, по които да имаме консенсус. Здравеопазването и образовението са сфери, по които не можем да се делим на управляващи и опозиция, на леви и десни. По темата енергетика, обаче, трябва да се дебатира.
На този етап изключваме коалиционно взаимодействие с ДПС. С всички останали ще водим диалог и той би могъл да предопредели формирането на коалиция. АБВ може да бъде и силна опозиция, каквато нямаше през последните два парламента".

Президентът Първанов (2001 г. - 2011 г.) заяви, че Валентин Енев е избран за водач на листата на АБВ в региона, заради личните му качества.
"Той е от тези хора, които дават знак за една друга политическа култура - уравновесен, коректен, толерантен, добър професионалист", каза Георги Първанов.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!